Full attack 2016!
Ny satsning med ny bil igen!

2015 deltog vi i Svenska Rallycupen där vi slutade som cupsegrare samt Eskilstunas Sprintcup där vi vann samtliga deltävlingar för andra året på rad :)

Foto: NWT/Linus Carle

Här kan du läsa om mina senaste funderingar om både det som varit och det som kommer.

Arkiv

» maj 2013 (2)
» januari 2013 (1)
» december 2012 (2)
» november 2012 (1)
» juni 2012 (2)
» maj 2012 (3)
» april 2012 (4)
» mars 2012 (1)
» februari 2012 (3)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» februari 2010 (3)
» december 2009 (2)
» juli 2009 (3)
» juni 2009 (3)
» maj 2009 (2)
» april 2009 (5)
» mars 2009 (3)
» februari 2009 (1)
» januari 2009 (1)
» december 2008 (3)
» november 2008 (3)
» oktober 2008 (4)
» augusti 2008 (1)

Kategorier

» allmän (1)

visar: alla inlägg

onsdag 22 maj

Totalseger i Silverrundan

I väntan på att Kadetten blir klar så passade jag på att åka som kartläsare till Håkan Svensson från Fägre med hans Mitsubishi Evo 7  Grupp A. Det var riktigt kul och jag kan säga att det formligen kastar iväg bilen i starten med slicks på asfalt. Tre sträcksegrar och en totalseger blev resultatet och det var Håkans 185:e totalseger, imponerande meritlista. Hmm åksuget blev ju inte mindre nu...

Kommentarer: 1 Permalänk

onsdag 22 maj

Mycket nytt sedan sista inlägget...

Ja nu var det länge sedan vi fyllde på bloggen... det har liksom varit fullt upp en tid. Det blev motorras redan efter tre kilometer i första tävlingen med Kadetten, vi gick igenom "allt" UTOM MOTORN innan tävlingen i vintras då den skulle vara nyrenoverad enl föregående ägare, visst det satt nya lager och ringar osv när vi demonterade "raset", men var det rätt ihopsatt tror ni... nej då inte alls!

Nu har vi inhandlat en ny motor och passat på att uppgradera med nytt motorstyrsystem och renoverat koppling och monterat drevsats i ett nytt växellådshus. Nu siktar vi på en premiär i Kopparbergs grusrally och åksuget är stort nu. 

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 27 januari

Premiärtävlingen i Kadetten avklarad

Ja då var premiären avklarad i helgens Midvintersprint på hemmaplan i Hällefors med brorsan Amadeus som bisittare, man kan lugnt påstå att det gick inte riktigt enligt plan. Det såg så bra ut ända tills det var dags att rulla ut till första sträckan, då fanns plötsligt ingen laddning, snabbt upp med huven och då upptäckte vi att generatorremmen klättrat av remskivorna. Vi har alltid tidigare haft reservrem med i servicebussen men inte råkat ut för ett så banalt fel, och när det nu inträffade så vi hade inte ens en rem med i reserv... lärdom tagen härmed! Tack till Christer Lundh som lånade ut sin rem när han fick bryta. Snabbt monterat och på med laddaren för att åtminstone komma ut i andra åket och känna på bilen även om vi nu inte hade något i resultatlistan att göra. Kommer ut i andra åket och det går skapligt i första skogspartiet men det är något som inte stämmer med kopplingen, den fastnar i botten några gånger och jag får stampa en extra gång på pedalen för att den ska släppa, dessutom är bilen något understyrd och när vi kommer in på folkracebanan så märks det tydligt, inte bra, hade varit bra med lite test innan så vi hade justerat klart... här får vi jobba med inställningarna innan nästa race. På det 3 km långa snabba partiet kommer vi snabbt upp på maxfart och jag håller motorn stadigt på ca 7 tusen varv, PANG, rökutveckling! Bara att rulla fram till chikanen och vika åt sidan, upp med huven, olja överallt, hål i motorblocket. Jaha motorn var förmodligen inte ihopsatt enligt konstens regler av föregående ägare som påstod att den var "nyrenoverad". Vi hade ny olja och bra oljetryck och inget övervarv, alltså var något annat på tok, om det nu var vevstaksbult eller dåliga lager/lagerytor får vi nog aldrig reda på, för nu är de alla i dålig kondition. Nu blir det motorbyte, men vi blir inte klara till helgens Bergslagsrally som det var tänkt, i stället så ser vi över dessa åtgärder rejält och kommer ordentligt förberedda till LBC-ruschen i Lima i början på mars.

Vi ses i rallyskogen!

Kommentarer: 0 Permalänk

lördag 29 december

Snart startklart

Allt håller på att ta form och komma på plats, till och med vintern har tagit ett fast grepp. Premiären sker under januari , vilket ska bli riktigt spännande.

 

GOTT NYTT ÅR TILLÖNSKAS NI ALLA!

Kommentarer: 0 Permalänk

«första «tidigare Visar 59–62 av 62 inlägg   
 
stäng